e-Devlet Kullanıcı Sayısı Açıklandı: Hala Hiç e-Devlet Kullanmayan Milyonlar Var…

e-Devlet hizmetini kaç kişinin kullandığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından yapılan açıklamalara göre 15 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 91’i, e-Devlet’i aktif olarak kullanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet hizmeti ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda hem e-Devlet’i kaç kişinin kullandığı hem de e-Devlet’e yönelik çalışmalara değinildi. 

Ali Taha Koç tarafından yapılan açıklamalara göre e-Devlet kullanıcı sayısı, an itibarıyla 60 milyonun üzerine çıkmış durumda. Bu rakam, 15 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 91’ine denk geliyor. e-Devlet’te toplam 6 bin 665 dijital hizmet bulunduğundan bahseden Koç, “Araçlarım” gibi bütünleşik hizmetlerin her geçen gün biraz daha popüler olduğunu söyledi. Ali Taha Koç’a göre Araçlarım hizmeti, bugüne dek 310 milyondan fazla kez kullanıldı.

Ali Taha Koç’un açıklaması şu şekilde:

“Salgın dönemiyle e-Devlet Kapısı’nın önemi de arttı. e-Devlet Kapısı, sadece salgın gibi olağanüstü zamanlarda işleri kolaylaştırmakla kalmadı, aynı zamanda vatandaşlarımızın zamandan da tasarruf etmelerini sağladı. e-Devlet Kapısı sağladığı kolaylıklar ve tasarruflar sayesinde Dijital Türkiye yolunda atılan en büyük adım olduğunu her geçen gün ispatlamaya devam ediyor. Bugün itibarıyla kullanıcı sayısı 60 milyonu geçen e-Devlet Kapısı çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.

Araçlarım, Çalışma Hayatım, İkametgahım gibi bütünleşik hizmetlerle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. Bütünleşik hizmetlerimiz vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. 2020 yılında açılan Araçlarım bütünleşik hizmeti bugüne kadar 310 milyondan fazla kullanıldı…”

Kaynak : Webtekno

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.